Carl Djerassi, a cărui activitate a fost cheia dezvoltării pilulei anticoncepționale, a murit la 91 de ani

Carl Djerassi, a cărui activitate a fost cheia dezvoltării pilulei anticoncepționale, a murit la 91 de ani

Carl Djerassi, a cărui activitate a fost cheia dezvoltării pilulei anticoncepționale, a murit la 91 de ani

„Au structurat organizația în așa fel încât să fie pregătită să eșueze”, a spus el.

Agenția controlează doar aproximativ o treime din bugetul său anual – cotizațiile colectate de la statele membre -, dar are puțin sau deloc de spus în ceea ce privește restul, bani acordați de anumite state sau filantropi și alocați de obicei pentru proiecte specifice. „Nicio organizație nu poate funcționa eficient astfel”, a spus el.

Bolile infecțioase – Ebola, gripa, SARS – primesc titlurile. Pentru public, Adalja a spus, „nicio altă zonă nu are același impact”.

Dar OMS nu se ocupă doar de focarele de boli infecțioase – o mare parte din efortul său se îndreaptă către alte forme de sănătate proastă, inclusiv lucruri precum bolile netransmisibile, tutunul și obezitatea. Când banii și resursele sunt restrânse, acele zone sunt stoarse și ele.

Agenția balcanizată

Agenția a fost, de asemenea, descrisă ca „șapte OMS, nu una” – sediul central din Geneva și șase organizații regionale de sănătate care funcționează mai mult sau mai puțin ca feude independente.

În primele zile ale focarului de Ebola, notează Gostin, Geneva și biroul regional pentru Africa (AFRO) erau adesea în contradicție.

Se pare că Chan va primi fondul de urgență – într-adevăr, Marea Britanie a promis deja 10 milioane de dolari pentru aceasta. Și s-ar putea să obțină, de asemenea, o forță medicală de răspuns rapid de aproximativ 1.500 de medici, asistenți medicali și alți profesioniști.

Dar dacă aceste și alte reforme necesare vor continua, va depinde de voința politică exprimată de Chan și de statele membre în mai.

“Este Ebola un schimbător de jocuri?” a întrebat Gostin. “Va insista directorul general pentru prima dată și nu va renunța și nu va ceda în fața statelor membre? Și vor acționa statele membre ca părțile interesate care vor ca OMS să aibă succes?”

„Va fi absolut cea mai importantă Adunare Mondială a Sănătății din memoria vie”.

Și, a argumentat el, dacă adunarea se încheie cu o OMS mai puternică și mai eficientă, criza Ebola va deveni – încă un dezastru, da -, dar și un „moment de transformare” pentru sănătatea publică internațională.

Ar putea vitele să ajute la înăbușirea focarului de Ebola? O firmă din Dakota de Sud speră așa.

Eforturile de combatere a Ebola în Liberia au avut un succes atât de mare, potrivit Washington Post, încât centrele de tratament nou deschise construite de trupele americane au puțini sau deloc pacienți.

Este ziua Statului Uniunii din Washington și previzualizările se concentrează pe reducerile fiscale, nu pe asistența medicală. Reveniți la acoperirea MedPage Today a SOTU.

Între timp, numărul de morți din cauza gripei aviare H5N1 din Egipt continuă să crească în sus, totalizând acum cinci până acum în această lună. (Reuters)

Focarul de rujeolă centrat inițial în Disneylandul din sudul Californiei s-a mutat acum în comunitatea mai largă, cu 51 de cazuri confirmate începând de luni, potrivit Los Angeles Times.

Terry McAuliffe, guvernatorul Virginiei, a fost internat luni pentru tratamentul complicațiilor cauzate de fracturile de coaste suferite în timpul sărbătorilor de Crăciun în timp ce călărea în Africa.

Medecins Sans Frontieres (Medicii fără frontiere) au aruncat Pfizer și GlaxoSmithKline pentru prețurile „crescând” pentru vaccinurile pneumococice pediatrice din țările mai puțin dezvoltate, taxând că produsele lor costă acum de aproape 70 de ori mai mult decât în ​​2001.

Directorul NIMH, Tom Insel, crede că studiul recent al „ghinionului” și cancerului poate fi relevant și pentru bolile mintale, cel puțin conceptual.

Amenințări cu moartea: parte din fișa postului personalului ICU?

„Barajul este pe punctul de a exploda” în urma accesului la datele studiilor clinice, scrie Larry Husten, de la Cardiobrief.

New England Baptist Hospital, un centru major pentru ortopedie, se gândește să renunțe la campusul său vechi de un secol din Boston.

Morning Break este un ghid zilnic pentru noutățile și interesele de pe web pentru profesioniștii din domeniul sănătății, oferit de comunitatea MedPage Today. Ai un sfat? Trimite-l la noi: MPT_editorial@everydayhealthinc.com.

O imagine valorează 1.000 de cuvinte, dar unele videoclipuri merită a doua vizionare. Iată un videoclip de anul trecut, publicat inițial pe 7 octombrie 2014.

Îngrijorările legate de Ebola aduc mai mulți pacienți la medici cu întrebări. Am contactat o varietate de experți pentru a le obține „punctele de vorbire” și sfaturi cu privire la ce ar trebui să spună medicii atunci când pacienții întreabă despre Ebola.

Ultima actualizare 06 septembrie 2018

Friskiness este auriu: un studiu efectuat pe 1.676 de adulți în vârstă a arătat că frecvența activității sexuale a crescut ușor după 50 de ani de căsătorie. Studiul a arătat, de asemenea, că persoanele care au rămas căsătorite cu același soț au întreținut relații sexuale mai des decât cele care s-au recăsătorit la un moment dat.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane a prelungit termenul limită cu 1 săptămână pentru înscrierea la asigurarea de sănătate în cadrul schimburilor din Legea privind îngrijirea accesibilă; extensia se aplică persoanelor care au încercat să se înscrie în weekend-ul trecut, dar au experimentat timpi lungi de așteptare la telefon sau probleme tehnice.

Trecerea Medicaid și Medicare a fost nu mai puțin controversată decât dezbaterile asupra ACA, scrie The New Yorker într-o piesă de 50 de ani despre cum au fost create cele două programe.

Un alt semn că criza Ebola este în declin: Liberia redeschide școlile după o închidere de 6 luni.

Sceptical Scalpel aruncă o privire asupra noii structuri a taxelor Medicare pentru chirurgi: „Nimic din toate acestea nu mă face să regret că m-am retras”.

Centrele pentru servicii Medicare și Medicaid (CMS) se extinde cu 1 an – până în februarie 2016 – termenul limită pentru publicarea unei reguli finale cu privire la modul în care furnizorii și furnizorii pot returna plățile în plus Medicare către CMS.

Iată un fel de apărare a finanțării industriei alimentare a cercetării dietetice.

S-ar putea să fii dezamăgit dacă te-ai baza pe Apple Watch pentru a îmbunătăți sănătatea pacienților (sau a ta).

Înscrierea deschisă la planurile Obamacare s-a închis oficial duminică, dar „ușile pieței suga norm prospect pastile sunt încă deschise”, potrivit Timothy Jost la blogul Health Affairs.

Noi studii despre glucozamină-condroitină pentru osteoartrita încă nu clarifică dacă funcționează, spune Harriet Hall la Science-Based Medicine.

Morning Break este un ghid zilnic pentru noutățile și interesele de pe web pentru profesioniștii din domeniul sănătății, oferit de comunitatea MedPage Today. Ai un sfat? Trimite-l la noi: MPT_editorial@everydayhealthinc.com.

Sunteți curioși de modul în care ați putea supradimensiona salariul? Acum știți.

Mai puțin de 100 de cazuri noi de Ebola au fost înregistrate în Africa de Vest săptămâna trecută, cel mai scăzut total din ultimele 7 luni, potrivit OMS. „Răspunsul la epidemia [Ebola] s-a mutat acum într-o a doua fază, deoarece accentul se mută de la încetinirea transmiterii la încetarea epidemiei”, a spus organizația.

Cu toate acestea, Ebola a mutat în continuare și nu este clar cum influențează acest lucru transmisibilitatea sau rezistența la medicamente.

Placebo-urile scumpe au spus că funcționează mai bine decât cele ieftine – reveniți la MedPage Today mai târziu astăzi pentru mai multe.

Asigurați-vă că confiscați acest articol sau pacienții dvs. ar putea să dea foc în mod accidental, astfel.

O actualizare din prima linie a impulsului pentru reproductibilitate în studiile clinice și studiile științifice care îl citează pe propriul nostru doctor Ivan Oransky.

AstraZeneca nu așteaptă detalii cu privire la programul de „medicină de precizie” al lui Obama – continuă să sponsorizeze cercetări privind medicamentele care modifică genele în mai multe zone de boală, a spus firma.

Grupurile de consumatori din Europa nu doresc ca noul medicament Orexigen Mysimba (comercializat ca Contrave în SUA) să fie aprobat. Autoritățile europene de reglementare a sănătății au refuzat să aprobe alte două medicamente pentru dietă noi care au venit pe piață în SUA în ultimii ani, Belviq și Qsymia.

Crash Cart trântește „mămicile cu pilule” care se tem și discută despre tratarea celebrităților.

O femeie din Virginia de Vest a fost acuzată marți pentru că ar fi introdus materii fecale în IV-ul copilului ei de 9 ani la un spital din Cincinatti, într-un caz aparent de sindrom Munchausen-by-proxy.

Când ar trebui dezamăgirea pacientului să renunțe la satisfacția pacientului?

UnitedHealth susține medicamentul împotriva hepatitei C Harvoni, un alt câștig pentru Gilead față de Viekira Pak de AbbVie.

Jen Gunter, MD, susține o „clasă magistrală” despre tratarea violului în campus și a propriului apel strâns.

De ce Google creează pielea umană și se încurcă cu celulele canceroase?

Bisturiu sceptic despre motivul pentru care este cu adevărat îngrijorat de educația chirurgicală.

Wing of Zock completează cele mai bune bloguri de medicină academică din această lună.

Morning Break este un ghid zilnic pentru noutățile și interesele de pe web pentru profesioniștii din domeniul sănătății, oferit de comunitatea MedPage Today. Ai un sfat? Trimite-l la noi: MPT_editorial@everydayhealthinc.com.

Pe măsură ce cazurile de rujeolă cresc, activiștii anti-vaccin devin defensivi (The New York Times). Am vorbit cu expertul în vaccinuri Walter Orenstein, MD, despre cum să vorbim cu părinții despre fotografii.

ACA ar putea însemna bătăi de cap fiscale pentru milioane în acest an, iar administrația Obama încearcă să le reducă la minimum, relatează Times.

Citând scăderea mare a numărului de noi cazuri de Ebola în Liberia, Chimerix va înceta să mai participe la studiile cu medicamentul său brincidofovir pentru virus. Între timp, un lucrător militar britanic din domeniul sănătății este testat pentru Ebola după un ac de băț, iar companiile se uită la alte opțiuni de vaccinare.

Un grup de autori, inclusiv Harlan Krumholz, medicul Yale, a retras o lucrare din The Lancet pentru o eroare statistică. Krumholz descrie ce s-a întâmplat.

„Când m-am înscris pentru acest studiu clinic, îmi puneam sănătatea în pericol și îmi expuneam viața la examinare numai în beneficiul vânzărilor unei companii farmaceutice sau a înregistrării unui profesor.” Cu un citat satiric, Stuart Buck susține că ar trebui împărtășite mai multe date despre studiile clinice.

Păsările de zăpadă ferește-te: medicii din Florida comandă mult mai multe teste pentru pensionari decât medicii din alte state, potrivit Times.

Există vești bune despre MRSA, de data aceasta din partea VA, spune Eli Perencevich, MD.

Carl Djerassi, a cărui activitate a fost cheia dezvoltării pilulei anticoncepționale, a murit la 91 de ani.

Când îngrijitorii trebuie să plătească costurile medicale, unii dintre ei apelează la site-uri de crowdfunding, relatează New York Times.

Christian Healthcare Ministries nu este o companie de asigurări și nu va acoperi sarcinile în afara căsătoriei, dar cu calitatea de membru începând de la doar 45 USD pe lună, câștigă popularitate (New York Times).

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.