Din nou, recomandări foarte atent, bine informate și bazate pe dovezi

Din nou, recomandări foarte atent, bine informate și bazate pe dovezi

Din nou, recomandări foarte atent, bine informate și bazate pe dovezi

Elizabeth: Aș spune doar că sper că, la sfârșitul tuturor acestor lucruri, vom avea) un proces de producere a vaccinului mult mai agil, care se bazează într-adevăr pe o mulțime de caracteristici ale virusului special pe care îl avem noi ‘ încercăm să ne vaccinăm și că b) vom afla care sunt cele mai bune strategii pentru toate tipurile diferite de viruși care există, atât ADN și virusuri ARN, cât și monocatenare și dublu catenare și învelite și neînvelite și toate celelalte lucruri. Am încă unele îngrijorări cu privire la infecția naturală ulterioară imunizării.

Rick: Da. Din nou, nu doriți să aibă o vaccinare atât de îngustă încât, deoarece există variații genetice în virus, încât nu aveți încă un răspuns imun. Dar mă încurajează faptul că atunci când vă gândiți la asta, prima infecție a avut loc destul de mult în ianuarie, iar 9 luni mai târziu, avem o serie de vaccinuri diferite care se află pe tablă și în faza III de studiu. Viteza cu care s-a întâmplat aceasta este, în esență, nemaiauzită până acum.

Elizabeth: Vești bune. Ne plac acele note pline de speranță, așa că să trecem la o altă notă plină de speranță din JAMA, o privire la ceva care, cel puțin pentru mine, este uimitor, că se pare că nimeni nu a mai aruncat vreodată o privire cuprinzătoare asupra acestei probleme particulare și asta este liniile directoare pentru îngrijirea adulților cu sindrom Down.

Sindromul Down, trisomia 21, este cea mai frecventă anomalie cromozomială în rândul persoanelor născute, de fapt, în întreaga lume, 1 din 700 de bebeluși din SUA fiind născuți cu sindromul Down, deci este destul de mult.

Înainte, urotrin crema cu mulți ani în urmă, acești oameni sufereau o viață trunchiată și o mulțime de alte tipuri de morbidități în timpul vieții lor, iar acum au o durată medie de viață de 57 de ani, cu supraviețuirea raportată până la vârsta de 82 de ani. , ceea ce, pentru mine, sună cu adevărat uimitor. În mod clar, oamenii fac multă treabă bună, chiar dacă nu se reunesc și vorbesc despre asta.

Deci, acest grup de lucru a dezvoltat se numește Ghidul de îngrijire medicală al Fundației Globale a Sindromului Down pentru adulții cu sindrom Down. Uau, într-adevăr o gură! Ceea ce au făcut a fost să studieze literatura de acolo pentru a afla, "Ei bine, bine, ce cuprinde cea mai bună îngrijire?"

Dintre uimitoarele aproape 12.000 de citate din literatură, aceștia au reușit să identifice doar 20 de studii relevante. Din acest număr, după ce au analizat-o, au venit cu o singură recomandare puternică pentru îngrijirea acestor oameni și a fost pentru screeningul demenței de tip Alzheimer începând cu vârsta de 40 de ani.

Ei au o mulțime de alte recomandări care sunt mai puțin puternice și care sunt relative la lucruri precum factori de risc pentru bolile cardiovasculare și prevenirea accidentului vascular cerebral, screening-ul obezității, examinarea cauzelor secundare de osteoporoză, recomandări pentru screeningul diabetului și intervale mai scurte, deoarece oamenii cu sindrom Down se întâmplă să aibă acest lucru mai des și este mai devreme.

Rick: Când eram la pregătire, durata medie de viață a acestora era de 25 de ani, iar acest lucru a fost de obicei realizat deoarece aproximativ jumătate dintre ei au boli cardiace congenitale și acum putem aborda acest lucru, mulți dintre ei au boli respiratorii și mulți au fost instituționalizați înainte.

Din nou, aceasta este prima dată în oricare dintre viețile noastre, aceste linii directoare pentru îngrijirea adulților cu sindrom Down au fost asimilate și publicate. Ce facem cu aceste informații? Ne face conștienți de condițiile pe care trebuie să le examinăm și recomandă activitatea de screening, așa că aplaud autorii, medicii, doctoranzii și asistenții sociali care au preluat această sarcină descurajantă de a furniza aceste recomandări.

Elizabeth: Într-adevăr. De asemenea, m-au învățat ceva nou – pe care nu-l cunoscusem până acum – instabilitatea atlantoaxială, că de fapt există o coloană cervicală, cred, slăbiciune, dacă vreți, la persoanele cu sindrom Down și că ele pot efectiv suferă de această afecțiune. Le mulțumesc pentru că m-au învățat un nou termen.

Rick: Corect. În trecut, deoarece anomaliile coloanei cervicale erau acolo, s-a gândit ceva, "Ei bine, poate că trebuie să facem radiografii de rutină pe acești indivizi pentru a preveni leziunile măduvei spinării." Ceea ce sugerează studiile, așa cum au menționat-o, nu trebuie făcut.

De fapt, avem peste 50.000 de copii care participă la Jocurile Olimpice Speciale și nu au avut niciodată o problemă cu leziuni ale măduvei spinării ca urmare a acestui fapt. Din nou, recomandări foarte atent, bine informate și bazate pe dovezi.

Elizabeth: Ne place asta. Pe această notă, este o privire asupra titlurilor medicale din această săptămână de la Texas Tech. Sunt Elizabeth Tracey.

Rick: Și eu sunt Rick Lange. Voi ascultați și faceți alegeri sănătoase.

Participarea la activități de agrement, cum ar fi citirea sau mersul la filme la vârsta de 56 de ani, nu a fost legată de un risc mai mic de demență 18 ani mai târziu, a arătat studiul longitudinal Whitehall II.

Dar o participare mai mare la vârsta de 66 de ani a fost legată de o probabilitate mai scăzută de demență de peste 8,3 ani, sugerând scăderea activității de agrement în etapa preclinică a demenței, a raportat dr. Andrew Sommerlad, de la University College London, și colegii săi, în Neurologie.

Pentru fiecare abatere standard mai mare față de activitatea de agrement totală, riscul de demență a fost cu 18% mai mic (HR 0,82, IC 95% 0,69-0,98) când urmărirea medie a fost de 8,3 ani, 12% mai mică (HR 0,88, IC 95% 0,76-1,03 ) la 13 ani de urmărire și cu 8% mai mică (HR 0,92, 96% CI 0,79-1,06) la 18 ani.

Constatarea nu pune la îndoială importanța menținerii active, "dar sugerează că simpla creștere a activității de petrecere a timpului liber nu poate fi o strategie pentru prevenirea demenței," Sommerlad a spus într-un comunicat.

"Sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma aceste rezultate, dar știm că modificările timpurii ale creierului pot începe cu zeci de ani înainte de apariția simptomelor," el a adăugat. "Este plauzibil ca oamenii să își încetinească nivelul de activitate cu până la 10 ani înainte de diagnosticarea demenței, din cauza modificărilor subtile și a simptomelor care nu sunt încă recunoscute."

În timp ce rezultatele pot părea să contrazică cercetările anterioare care sugerează că activitatea de agrement poate proteja împotriva demenței, majoritatea acestor studii au avut perioade mai scurte de urmărire, au remarcat Sommerlad și colegii săi.

"Activitatea de petrecere a timpului liber este legată de riscul redus de declin cognitiv, deteriorarea cognitivă ușoară și demență, dar aceste asociații se bazează adesea pe activitatea care are loc cu mai puțin de un deceniu înainte de diagnosticarea demenței," a remarcat Victor Henderson, MD, de la Universitatea Stanford din Palo Alto, și Merrill Elias, dr., MPH, de la Universitatea din Maine din Orono, într-un editorial însoțitor.

O interpretare este că activitatea de agrement poate ajuta la evitarea simptomelor demenței chiar și atunci când este prezentă neuropatologia subclinică, poate prin îmbunătățirea rezervei cognitive, au spus ei. "O a doua posibilitate este că disfuncția neuronală timpurie în căile care stau la baza motivației și a comportamentului orientat spre obiective face mai dificilă inițierea și susținerea activității de agrement," au adăugat ei.

Analiza a analizat 8.280 de participanți la studiul de cohortă prospectiv Whitehall II din Marea Britanie; 69% erau bărbați, 91% erau albi și vârsta medie la începutul urmăririi era de aproximativ 56.

În trei puncte – 1997-1999, 2002-2004 și 2007-2009 – cercetătorii au evaluat frecvența participanților la 13 tipuri de activități de agrement în ultimul an. Activitățile de petrecere a timpului liber au variat de la lectură, muzică și cursuri la evenimente culturale, religioase și sociale. Diagnosticul de demență a fost derivat din trei fișe medicale electronice legate (EHR).

Per total, au fost înregistrate 360 ​​de cazuri de demență incidentă pe parcursul perioadei de urmărire (incidență 2,4 la 10.000 persoane-ani). Vârsta medie la diagnostic a fost de aproximativ 76. Nu au fost asociate în mod constant activități specifice cu riscul de demență.

Participanții al căror nivel de activitate a scăzut pe parcursul studiului au fost mai predispuși să dezvolte demență decât cei a căror activitate, chiar dacă scăzută, a rămas aceeași. Un total de 5% din 1.159 de persoane a căror activitate a scăzut a dezvoltat demență, comparativ cu 2% din 820 de persoane al căror nivel de activitate a rămas scăzut de-a lungul anilor.

"Studiile controlate randomizate, de lungă durată, ar putea oferi dovezi și mai puternice ale oricărei relații cauzale" între activitatea de agrement și demență, au scris Henderson și Elias. Studiile care se concentrează pe intervențiile asupra stilului de viață, precum studiul POINTER din SUA, pot arunca o lumină mai bună.

"Activitatea de agrement și viața târzie cu siguranță nu dăunează, dar rolul său în prevenirea demenței nu este încă clar," au observat. "Mai este de lucru."

O limitare a studiului a fost că diagnosticul de demență a fost colectat din EHR și este posibil ca unele cazuri să nu fi fost diagnosticate, au menționat cercetătorii. De asemenea, studiul nu a luat în considerare subtipurile de demență sau intensitatea activității de agrement.

Judy George acoperă știrile despre neurologie și neuroștiințe pentru MedPage Today, scriind despre îmbătrânirea creierului, Alzheimer, demență, SM, boli rare, epilepsie, autism, cefalee, accident vascular cerebral, Parkinson, SLA, contuzie, CTE, somn, durere și multe altele. Urma

Dezvăluiri

Studiul a fost susținut de Wellcome Trust, NIH, British Medical Research Council și British Heart Foundation.

Cercetătorii au dezvăluit relații relevante cu Wellcome Trust, Agenția Națională a Cercetării, Societatea Alzheimer, Dunhill Medical Trust, North Thames ARC, Consiliul de Cercetări Medicale din Marea Britanie, Consiliul Nordic al Miniștrilor, Academia Finlandei și NIH.

Henderson și Elias nu au dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Sursa primara

Neurologie

Referință sursă: Sommerlad A și colab "Participarea la activități de agrement și riscul de demență: urmărirea de 18 ani a studiului Whitehall II" Neurologie 2020; DOI: 10.1212 / WNL.0000000000010966.

Sursa secundară

Neurologie

Referință sursă: Henderson V și Elias M "Activitate de agrement pentru prevenirea demenței: mai mult de lucru" Neurologie 2020; DOI: 10.1212 / WNL.0000000000010962.

Scăderea agresivă a tensiunii arteriale la adulții vârstnici hipertensivi nu a produs o diferență relevantă clinic în memorie sau viteza de procesare în comparație cu tratamentul standard al tensiunii arteriale, a arătat un substudiu SPRINT.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.